Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

2011


Agi (11.11.2011)

Fenka jezevčíka, černé barvy. Přivezena z Řestok.

Agi se usadila v Řestokách.

 Sabča (červenec 2009)

Kříženka střední velikosti. 5 let stará fenka s krásně jemnou srstí. Je velice mazlivá a touží po kontaktu s člověkem. Je však nevyrovnané povahy, proto není vhodná do rodiny s dětmi. Byla by spokojená na zahradě u rodinného domku, kde by měla svůj prostor. Byla by dobrým společníkem osamělému člověku, nebo někomu, kdo má s pejsky již zkušenosti. S jinými pejsky Sabča nemá problém.

 

Sabča byla převezena zpět do chrudimského útulku.

Majk (7.2.2011)

Pes - kokršpaněl, převezen z chrudimského útulku. Zatím se jeví bezproblémově. Hravý. Na vodítku bez problémů. K ostatním pejskům je nekonfliktní. Vhodný spíše na zahradu k rodinnému domku. Milý, mazlivý. K dětem raději nedoporučujeme.

 

Majk byl převezen zpět do chrudimského útulku.

 

Berry (12.8.2011)

Asi tříletý kříženec labradora, slepý na obě oči. Převezen z chrudimského útulku. Má luxaci čoček do zadní oční komory v obou očích, operace mu zrak nevrátí, jelikož je poškozená sítnice. Slyší dobře, ve  známém prostředí se dobře orientuje. Na vodítku je bezproblémový. Vhodný spíše na zahradu k rodinnému domku. Mazlivý, společenský. Potřebuje čas a trpělivost, kterou Vám jistě mnohonásobně oplatí a bude Vám dobrým kamarádem. Čistotný.

V chrudimském útulku od  27.2.2011.

 

Básnička od Věrky

Berry a Míša jsou zlatíčka psí,
o teplém pelíšku, každou noc sní.
Oba jsou slepí a nevidí den,
nevidí vodítko, když mají jít ven.
Oba tu sedí se sklopenou hlavou,
chtějí si paničku najít tu pravou.
Lidé je obejdou když zjistí, že nevidí,
znají jen zradu od nás..od lidí...
Berry i Míša znají jen temný svět,
nevidí louky zelené, nevidí kytky kvést.
Nevidí na bránu, když návštěva přichází,
nevidí páníčky, když kotečky obchází.
Slyší kroky, slyší padnout pírko k zemi,
čekají, zda někdo zastaví se před mřížemi.
Kroky ale vždy míří dál až ustanou,
Berry a Míša nám tu asi zůstanou.
Každý den takto poslouchají,
už asi sami vědí, že se nedočkají.
Tak po hodinách návštěvních vidíme,
jak strašně jsou smutní a za lidi se stydíme...
Berry a Míša si zaslouží být členy rodiny,
to že jsou bez zraku je handicap jejich jedinný.
Prosíme a sepnuté máme dlaně, přijďte jim šanci dát,
ať uslyší kroky u jejich kotečku stát.
V jejich tmě tmoucí, zahoří psí srdce vroucí
a v jejich slepých očích uvidíš lesk slzy,
dejte pejskům domov, dejte jim ho brzy....

 

Berry byl převezen zpět do chrudimského útulku.

 
Gaston (10.8.2010)

Asi dvouletý kříženec snad labradora a jezevčíka. Byl přivezen z Obořice. Hodný, milý, mazlík. Temperamentní ďáblík - bude rád za dostatek aktivity. Vhodný i do rodiny s dětmi. Je čistotný, mohl by žít i v bytě. Pro útěky byl vrácen, pouze do bytu, nebo na dobře zabezpečený pozemek.

Gasťa odjel do Miřetic.

 

Káča ( 11.9.2011)

Kříženka střední velikosti, asi roční. Milá, hodná a bezva společník k lidem. Zpočátku trochu bázlivá. Povely moc nezná. Psí parťačka Brony. Nutná údržba srsti.

 

Brona(11.9.2011)

Kříženka rotvajlera, asi tříletá. K lidem pohodová, velmi vděčná za každé pohlazení. Psí parťačka Káči, nad kterou je jasně dominantní. Umí povely  "sedni" a "lehni". Supr parťák.

 

Pufík (16.9.2011)

Štěndo křížence, nalezeno v Podlíšťanech. Asi tříměsíční pejsek - zřejmě bude středního vzrůstu. Milý, hravý. K lidem i zvířatům naprosto bezproblémový - vhodný tedy i do rodiny s dětmi. Učí se chodit na vodítku a jde mu to moc pěkně. Pufík by už potřeboval najít svou rodinu, nenechte ho déle čekat!!!

Pufíček odjel do Chrasti.

 

Míša (12.8.2011)

Asi desetiletý kříženec střední velikosti, slepý na obě oči. Má progresivní atrofii sítnice - dědičné onemocnění, které se nedá operovat. Rozeznává stíny a výborně se orientuje sluchem. Hravý, hodný, nekonfliktní, mazlivý a velmi kamarádský k ostatním psům. Dobře se orientuje podle hlasu i v neznámém prostředí. Výborně slyší na své jméno. Vhodný na zahradu k rodinnému domku, do rodiny s dětmi. Má rád lidskou společnost. Míša je čistotný, proto by mohl žít i v bytě.  V chrudimském útulku byl od 5.1.2011.

 

Míša bude bydlet v Pardubicích.

Foto není

Týnka (25.9.2011)

Mladá fenka větší velikosti, přivezena z Nasavrk. Zřejmě kříženka retríva a maďarského ohaře. Zpočátku bázlivější. Na vodítku umí chodit pěkně.

Týnka našla domov v Rabštejnské Lhotě.

 

Pedro ( 14.7.2011)

Kříženec ovčáka menšího vzrůstu. Hodný pes, při kontaktu s lidmi pohodvý. Přivezen z Lukavice, kam se zatoulal za háravou fenkou.

 Frenk (leden 2005)

Frenk je asi 7 let starý pejsek. Kříženec střední velikosti. Do útulku přišel před několika lety s velice ošklivým zraněním - měl proraženou lebku. Je to hodný pejsek, jen trochu bojavý.  K lidem, které zná, je přítulný, přátelský a rád se přijde pomazlit. Potřebuje čas,trpělivost, aby si na páníčka a nové prostředí přivykl. Líbilo by se mu na dvorku či zahrádce u rodinného domku. Domácí prostředí jistě udělá své a svou novou rodinu bude Frenkie milovat a rád si přijde pro pohlazení.

Básnička od Věrky:

Frenk je psík, který si zažil peklo,
člověk ublížil mu a krve z něj moc teklo.
Jeho lebku mu kdosi prorazil,
Frenk se však nevzdal a "zubatou" porazil.
Vytrpěl si mnoho zlého,
ale stále touží najít pána svého.
Nezanevřel na lidi, jen potřebuje čas,
navštivte ho a třeba vybere si právě Vás.
Dejte mu čas a trpělivost bude odměněna,
pro Frenka je každá věc velká změna.
Na zahrádce u domu, byl by jako v ráji,
spolu by jste sblížili se smáli se a hráli.
Frenk už čeká spoustu let, až najde si ho ten pravý,
nepřestal doufat a nepřestane, dokud slouží mu jeho zdraví.

 

Frenkie našel domov v Rosicích nad Labem. :-)

 

Tonda (14.6.2011)

Asi dvouletý pes labradora,či jeho křízenec. Dominantní. Nevhodný do rodiny s dětmi. Pouze zkušenému chovateli, který si poradí s jeho hlídací povahou. Vhodný na hlídání objektu či pozemku.

Tonda našel domov v Němčicích u Brna.

Foto není

Brigetka (25.9.2011)

Fenka křížence jezevčíka, dlouhosrstá. Odchycena MP na Monaku ve Slatiňanech.

Fenku si vyzvedli majitelé z Chrudimi.

 

Viky (29.4.2011)

Původně z chebského útulku. Majitelé se o ní ze zdravotních důvodů nemůžou starat. Fenka střední až větší velikosti. Hodná, mazlivá Neumí chodit na vodítku a vodítka se velmi bojí. Plachá. Při kontaktu s lidmi se plazí po zemi. S ostatními pejsky nekonfliktní. 

5.7. vrácena z adopce. Vhodná na zahradu k rodinnému domku s přístupem dovnitř. Pro trpělivého páníčka.

17.8.2011 Viky udělala velké pokroky, umí krásně chodit na delším vodítku. Při kontaktu se sice trochu plazí, ale ráda se nechá pomazlit a podrbat na bříšku.

10.9.2011 Viky se s námi zúčastnila umísťovací výstavy www.senzvirat.cz a vyhrála 1. místo Vinořského Voříška v kategorii velkých pejsků. Je vhodná i do rodiny s většími dětmi.

 

Vikynka našla domov v Miskovicích u Kutné Hory!!!

 

Čaky (1.9.2011) - ZAMLUVENÝ

Štěndo křížence menší velikosti. Přivezen z Prosetína.

 

Čiko ( 25.7.2011)

Mladý asi roční kříženec střední velikosti, černé barvy. Nalezen v Podlíšťanech. Sympaťák a miláček.

Čiko našel domov na umísťovací výstavě Sen Zvířat www.senzvirat.cz a budu bydlet v Praze.

 

Čikina ( 5.8.2011)

Fenka křížence menší až střední velikosti, přivezena z Chrudimi. Milá, přítulná, mazlík:-) Pěkně chodí na vodítku. S ostatními pejsky nemá problém.

 

Čiki má nový domov ve Slatiňanech.

Foto není

28.8.2011 Přijat Bernský salašnický pes a malý bílý kříženec.

Vrátili se zpět domů k majiteli.

Foto není

26.8.2011 ve Slatiňanech odchycený Bernský salašnický pes.

Vrátil se zpět k majiteli.

 

Daxi (27.5.2011)

Pes křížence, nějaký čas se potuloval kolem Podlíšťan. Asi roční veselý a hravý pejsek. Hodný, velmi vděčný za pohlazení a kontakt s lidmi, šťastný za společnost. Vhodný do rodiny s dětmi. Vhodný na zahradu k rodinnému domku. Bezproblémový s ostatními psíky. Bude Vám bezva kamarádem. Ve výběhu přiběhne na přivolání, umís povel sedni.

Našel domov v Chrudimi.

 

Sax (14.7.2011)

Rezatý oříšek s delší srstí. Hodný, ale trošinku nedůvěřivý, jinak v pohodě. Přivezen z Lukavice, kam se zatoulal za háravou fenkou. Suprový psík. Velice čistotný - vhodný i do bytu.

 

Mikina (5.8.2011)

Fenka křížence, přivezena z Chrudimi.

Ája (18.1.2011) NENÍ NA ÚTULKU

Převezena z chrudimského útulku, kde byla přes rok. Původně odchycena MP Sezemice. Asi dvouletá kříženka střední až větší velikosti. Milá, mazlivá. Spokojená bude na zahradě u rodinného domku. Kočky ráda nemá. Krásný mladý psík, který by už potřeboval domov!!! Vnimavý psík, jistě se bude ráda a dobře učit.

Ája s Kazanem jsou umístěni v útulku v Pardubicích.

 Kazan (únor 2010)

 

Německý ovčák nebo jeho kříženec. Nalezen V Sezemicích. Asi 3 roky starý. Hodný, neagresivní. Milovník dlouhých procházek, bude rád za dostatek pohybu.Vhodný i k ostatním pejskům, ne však do domácnosti, ke chovají kočky. Jeho nový páníček musí mít kotec, nebo dobře zabezpečený pozemek, protože Kazanova vašeň či neřest je útěkářství. Mohl by žít i v bytě, za předpokladu, že by mu majitel zajistil dostatek procházek a aktivity.

Ája s Kazanem jsou umístěni v útulku v Pardubicích.

 
Dina (11.9.2010)

Fena křížence, odchycena MP v Chrudimi. Na vodítku bezproblémová. Umí některé povely. Trochu nedůvěřivá, ale přijde se už i pomazlit. Čistotná, ale vzhledem k velikosti by byla vhodnější na zahradu k rodinnému domku, kde by jistě dobře hlídala. K ostatním psům se zdá nekonfliktní. Kočky se jí moc nelíbí.

 

Míša (21.6.2011)

Asi čtyřletý pes křížence kokra a kavalírka. Od majitele, který se o něj ze zdravotních důvodů nemůže dále starat. Hodný, bezproblémový pejsek. Umí chodit na vodítku. Vhodný k domku se zahradou. Míša je čistotný - mohl by žít i v bytě. S fenkama nemá problém. Byl by dobrým společníkem i starším lidem.

 Čenda ( 7.2.2011)

Pes křížence, převezen z chrudimského útulku. Asi 6let starý. Přátelský, hodný. S ostatními psíky je nekonfliktní. Vhodný do bytu nebo na zahrádku k rodinnému domku na dobře oplocený pozemek.

Bude bydlet v Pardubicích.

 Bea(7.3.2011)

Asi tříletá fenka křížence. Přivezena ze Zaječic. Hubená, hladová - zřejmě se déle toulala. Bea si ráda přijde pro pohlazení, má ráda lidskou společnost. S ostatními pejsky je nekonfliktní. Na vodítku chodí pěkně. Vhodná do bytu i na zahradu k rodinnému domku. Milá fenka, aktivní ďáblík - vhodná na psí sporty.

Bea odjela d Heřmanova Městce.

 

Viky (29.4.2011)

Původně z chebského útulku. Majitelé se o ní ze zdravotních důvodů nemůžou starat. Fenka střední až větší velikosti. Hodná. Neumí chodit na vodítku a vodítka se velmi bojí. Plachá. Při kontaktu s lidmi se plazí po zemi. S ostatními pejsky nekonfliktní. Vhodná na zahradu k rodinnému domku.

 

Drak (24.4.2011)

Kříženec asi staforda, max. dvoultý pes. Přivezen  z Hodonína u Nasavrk. Hodný, mazlivý a veselý pes. Bezvadný parťák. Ovládá základní povely. Rád aportuje. K ostatním psům nekonfliktní.

 

Gero (12.6.2011)

Vlkošedý ovčák, přivezen z Miřetic.

 

Vrátil se zpět domů:-)

 

Tin (8.6.2011)

Štěndo křížence, pejsek. Nalezené přivázané v Nové Vsi u Nasavrk. Zatím je hodné vyděšené.

Našel domov v Kostěnicích.

Dač (4.6.2011)

Asi roční kříženec knírače, černé barvy. Přivezen ze Skutče.

Odjel domů do Hrochova Týnce.

Foto není Černý kříženec retrívra, přivezen z Miřetic.
 

Mates (24.4.2011)

Kříženec, pes. Přivezen  z Miřetic. Asi dvouletý kříženec menší velikosti. Hodný, milý. Pravděpodobně znal doposud volno - z vodítka je v rozpacích. Vhodný do rodiny s dětmi. Vhodný na zahradu k rodinnému domku.

 

Penny (4.5.2011)

Přivezena z Rabštejnské Lhoty, kde se zabydlela na zahradě u rodinného domku místních. Hárá. Asi 3-4 roky stará fenka německého ovčáka. Zatím neumí chodit moc dobře na vodítku.

Vrátila se zpět domů:-)

 Abby (20.3.2011)

 

Asi roční fenka NO, přivezena z Miřetic. Hárá. Milá, přátelská. Pěkně chodí na vodítku.

Abby bude bydlet v Opatovicích.

 
Jonáš (14.12.2010)

Nalezen u obce Topol. Kříženec střední velikosti. Asi 5-6 let starý pes. K lidem velice vstřícný a hodný. Dobře se snáší s ostatními psy.

 

Jony našel domov v Zámrsku.

   

Kvido (31.3.2011)

 

Anglický zlatý kokršpaněl, přivezen od Libaňských rybníků. Velice zanedbaný - čeká ho úprava srsti.

Suzi a Zuzi (7.3.2011)

Asi tříměsíční štěnda. Hravá. V dospělosti budou zřejmě většího vzrůstu.

Holky našly domov společně v Žumberku.

Sid (12.3.2011)

Pes kříženece, přivezen MP Chrudim.

 

Sid se vrátil zpět domů :-)


Bessy (12.2.2011)

Odrostlé štěně - fenka rotvajlera. Nalezena 12.2. v Podlíšťanech.

Bess bude bydlet v Českých Lhoticích.

Foto není

Psík(7.3.2011)
 

Pes - kříženec snad retrívra. Odchycen ve Slatiňanech.

Vrátí se k majiteli.

Tobi (září 2006)

5-6 let starý kříženec střední až větší velikosti. zajímavého zbarvení. Nekompromisní hlídač. Temperamentní.  Umí chodit na vodítku. Vhodný spíše na zahrádku k rodinnému domku. Tobi je vnímavý společník a skvělý parťák na toulky přírodou. K ostatním zvířatům se jeví neagresivně. Bohužel z kotce pouští na lidi hrůzu a působí jako drsňák, zřejmě proto si ho doposud nikdo nevybral. Ve skutečnosti je to mazlík. Při prvních kontaktech se může zdát trochu ostýchavý, ale když se lépe poznáte, stane se z něj mazel. Dejte mu, prosím, šanci!!!

27.2.2011 Tobík je čipovaný.

Básnička od Věrky:

Čtyři dlouhé, smutné roky opuštěný,
a stále nikdo tady pro Tobiho není.
Z kotce hrůzu pouští, hraje divadlo,
že je to dobrák, by jen málokoho napadlo.
Jeho kamarádi odcházejí, když den nastává,
Tobi stále nám však tady zůstává.
Moc prosíme za oddaného chlupáčka,
dejte mu šanci a získáte tak partáčka.
Pospěšte za Tobim, načekal se dost,
nabídněte místo kosti, nový domov pro radost

 

Tobíček našel konečně domov a odjel do Prahy!!! :-)

Staruška(1.3.2011)

Stará fenka křížence menší velikosti. Slepá na obě oči. Přivezena MP od Chrudimi.

Vrátila se domů!!! :-)

Tedy (červen 2009)

Kříženec střední velikosti. Asi 3-4 roky starý pes. Přivezen ze Sezemic. Hodný k lidem. Ne do domácnosti, kde mají kočky a drobné domácí zvířectvo. Pro Tedyho není žádný plot překážkou, proto by nový páníček měl mít dobře zabezpečený pomezek, nebo spíše kotec. Mohl by žít i v bytě a s páníčkem chodit na procházku výhradně na vodítku.

Tedy odjel do Rokytna.

 Foto není

Kříženec NO, pes. Přivezen z Nasavrk 12.2.

Vrátil se k majiteli:-)

Ali ( 17.9.2010)

Pes, kříženec. Odchycen v Podlíšťanech, kde se pár dní potuloval. Měl obojek. Hodný, nekonfliktní, pohodový pes. Rád se mazlí. S ostatními psy nemá problém. Vhodný na zahradu k rodinnému domku i do bytu.

Ali bude doma v Holetíně.

Rosa ( 18.9.2010)

Asi dvouletá fenka, přivezena MP Chrudim od rozhledny Bára, bez obojku. Krásně zbarvená, miloučká fenka. Hodná, vděčná za každou pozornost člověka. Na vodítku  zpočátku jankuje, po chvilce jde celkem pěkně. Reaguje na povel "Sedni". Hodila by se spíše na zahradu k rodinnému domku, kde by měla dost celodenního pohybu. Vhodná i do rodiny s dětmi ( u menších dětí pod dohledem, aby je neporazila). Rosa je velice čistotná, mohla by žít i v bytě.

Veterinářem bylo potvrzeno, že je Rosa březí, brzy bude mít štěňátka. K adopci je tedy po odstavení štěňátek.

9.12.2010 Rosa je již k adopci.

Hardy(21.12.2010)

Pes - šarpej nebo jeho kříženec. Odchycen MP Sezemice 16.12.2010 v 12hod v Lukovně. Asi 5 let starý, hnědočerného zbarvení. Hodný pes. Ocení teplý pelíšek v bytě. K dětem raději ne.

Hardy bude bydlet v Koryčanech.

  Odchycený labrador v Rosicích - vrátil se k majiteli.
Dex (12.1.2011)

Pes kříženec molossoidního plemene. Potuloval se v okolí Slatiňan.

Díky pořadu "Chcete mě" našel Dexík domov až v Praze. :-)
Mufinka (13.11.2010)

Fenka křížence střední velikosti.Přivezena MP ze Slatiňan.Asi dvouletá, milé, mazlivé, klidnější povahy.

Mufinka bude bydlet v Trpišově.

Sheila (21.12.2010)

Mladá fenka bígla asi dvouletá.Velice nedůvěřivá. Přivezena MP Sezemice.

 

Našla domov v Praze.
Rosiny štěňátka ( 18.10.2010)

5 štěňátek narozených v našem útulku fence Rose, kterou zřejmě majitel vyhodil, protože byla březí. Jsou to tři psí holčičky a dva kluci. Štěnda jsou naočkovaná a jsou k adopci.

Našli domov - barevný pejsek v Pohledě, barevná fenečka v Chrudimi, střapatý pejsek v Nasavrkách, střapatá fenečka u Moravan, nejmenší fenečka odjela do Žlebu.