Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tobíček

Dobrý den,
na začátku března jsme si odvezli pejska Tobíčka, který byl už dlouholetým osídlencem Vašeho útulku. Po pěti letech se mu útulek stal domovem, ale přesto se velmi snažil u nás zabydlet. Moc nám na začátku pomohlo, že se v útulku naučil základní pokyny. Tak bylo jednodušší začlenit ho do naší smečky, hlavně jsem se bála při seznámení s kočičím osazenstvem. Ukázalo se, že Tobíček je úžasný pejsek, velmi chytrý, citlivý a mazlivý, miluje malé děti a kočičky. I po dlouhém pobytu v kotci je od počátku čistotný, o samotě nic neničí a neštěká.
Má rád balonky, plyšové hračky a něžné okusování kočiček :-).
Do naší smečky se zařadil absolutně bez problémů, i když ho naše dobrmankaděsila divokým chováním a náš již zabydlený malý útulkáček ho ze žárlivosti trochu terorizoval. Naše lidské návštěvy respektuje, po chvíli do nich strká čumáčkem a chce od nich pohladit. Zvládl i neznámého ovíněného souseda :-). S mojí maminkou to byla láska na první pohled, našeho syna si zamiloval a zvykl si na jeho hlučné hry. Za mnou chodí i po domě jako stín. Venku je schopen chodit bez vodítka a narozdíl od zbytku psí smečky nemá lovecké pudy, tak často bývá
jediný, kdo u mě zůstane. V posteli spát nechce, má rád svůj klid, dává přednost pelíšku a místu pod postelí.
Tobi je výborný hlídač, věřím, že auto v kterém sedí, mi opravdu nikdo nevykrade:-)). Neohlášené narušitele našeho prostoru netoleruje, v těchto výjimečných situacích štěká (jinak je tichý) a výhružně vrčí. Dál jsme to raději nezkoušeli:-)).
Když jsem ho poprvé uvázala před obchodem, tak se strašně klepal. Při dalším nákupu už se choval klidně. Jen mezi davy lidí je Tobi pořád velmi nejistý, některých mužů se očividně děsí. Ale věřím, že i to se časem srovná. Učí se rychle.
Už i trochu přibral, ale asi není moc spokojený s mým stylem krmení, syrové maso (obzvlášť kuřecí) nemá moc v oblibě, ale kupodivu má rád zeleninu. Nejraději má sušenky Esíčka a pořádně okořeněné lidské jídlo a slaninu :-) ukradené podle vzoru naší dobrmanky a drzého kocoura :-)). (Také zbožňuje žluté melouny.)
Musíme moc poděkovat útulku za našeho věrného kamaráda Tobíčka, je to opravdu skvělý pejsek, máme ho moc rádi. A i Tobíček vypadá spokojeně. Určitě se na Vás přijedeme podívat, ale zatím nechceme v Tobíčkově hlavičce dělat zmatek.
Pravidelně se díváme na útulkové stránky a moc si přejeme, aby jsme jednou v rubrice Našli domov objevili Aldana, Frenka, Sabču a Rikiho a samozřejmě i všechny ostatní.

Děkujeme za všechny opuštěné pejsky o které se staráte
Zdraví
Tobíček a jeho nová rodina

Fotečky